Akupunktur


Akupunktur

Akupunktur

Vi tilbyder akupunktur som smertelindrende supplement til den øvrige fysioterapeutiske behandling. For at opnå det bedste resultat med akupunktur, er det vigtigt, at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande, hvorfor fysioterapeuten vurderer, om akupunktur er en relevant behandling for dig.

Behandlingen foregår ved, at der stikkes tynde nåle ind i hud og muskler, som medfører smertelindring, øget blødgennemstrømning og afspænding af musklerne ved at stimulere kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. Normalt indsættes 4-6 nåle i symptomområdet og 2 nåle i hænder eller fødder. Nålene kan sidde i op til 10-20 minutter, og der behandles 1-2 gange om ugen. Efter ca. 4-5 behandlinger vurderes det, om akupunkturen har haft effekt. Der vurderes i det enkelte tilfælde, hvordan der yderligere kan behandles for at opnå de bedste resultater.

En af de første reaktioner på en virksom behandling er ofte en bedre nattesøvn og herefter reduktion af smerter, og du kan sandsynligvis bedre udføre de aktiviteter, som du tidligere havde problemer med. Flere studier om kroniske smertetilstande viser, at 5 til 10 akupunkturbehandlinger kan have positive effekter i op til 6 måneder.

Fysioterapeuterne Christian Øe og Louise Petersen har taget efteruddannelse i akupunktur gennem Danske Fysioterapeuters Faggruppe For Akupunktur og Smerte.

Du skal være opmærksom på, at der ved akupunkturbehandling pålægges et honorar på 70 kr. udover normalprisen for behandlingen. Dette honorar udløser ikke tilskud fra sygesikringen.

 

   
Gudenådalens Fysioterapi - Østergade 44 - 8850 Bjerringbro - +45 86680212